Impact

Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023

Editie 2023

Redefine the bottom line: van euro's naar impact

De tweede editie van de Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023 vond plaats op 15 december. Deze editie stond in het teken van de transformatie van bedrijven tot impactondernemingen: Hoe maken zij brede welvaart tot de kern van elke beslissing? En wat is er nodig om van elk bedrijf een impactonderneming te maken?

Tijdens de tweede Nationale Conferentie Brede Welvaart (georganiseerd door Impact Economy Foundation, Vebego, Gasunie, Achmea, ABN Amro, Amsterdam Impact, City Deal Impact Enterprise en Impact Institute) wisselden bestuurders uit het bedrijfsleven en (lokale) overheden van gedachten over de spelregels voor de nieuwe economie. De conferentie belichtte de volgende aspecten:

  • Impact Accounting: door middel van impact accounting zetten we sociale, menselijke en natuurlijke waarde in op de balans, de winst- en verliesrekening en het prijskaartje in de supermarkt. 
  • Value Flow: sturen op impact vraagt van ons dat we de focus op cashflow vervangen door een focus op value flow waarin we meerdere waarden afwegen.
  •  Samenwerking: door samen te werken (pre-competitief) kunnen we het sturen op welzijn versnellen en ons committeren aan ambitieuze en vergrotende speelveld voor impactgedreven verdienmodellen. 
  • CFO’s to CVO’s – Nieuwe waarde vraagt om nieuwe leiders. Leiders die de duurzaamheidsafdeling integreren met de financiële afdeling zodat impact een topprioriteit is in elke beslissing.

AFTERMOVIE

De Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023 barstte van energie.
Bekijk hier de aftermovie van de dag!

Programma
Play Video

Werner Schouten – Hoe we van elke onderneming een impactonderneming maken 

Play Video

Solange RouschopBrede welvaart binnen de bank 

Play Video

Diederik Samsom – Over de urgentie van actie voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis

Play Video

Executive Panelgesprek  – Hoe organisaties kunnen sturen op brede welvaart en hiervoor transformatieve samenwerkingen kunnen aangaan.

Afbeeldingen

Fotograaf: Roel Simons

Editie 2023
CHIEF VALUE OFFICER Van het jaar award

Op de Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023 zijn voor het eerst de Chief Value Officer van het Jaar Awards uitgereikt aan de 5 meest impactgedreven CFO’s van Nederland. Deze leiders zijn de koplopers die maatschappelijke waarde verankeren in de kern van de besluitvorming. Een CVO is een bestuurder die niet alleen kijkt naar financiële waardecreatie, maar ook naar de maatschappelijke waardecreatie (de combinatie van sociaal, menselijk, natuurlijk en financieel kapitaal). Voor meer informatie, ga naar www.cvovanhetjaar.nl.

Sprekers

JANNEKE HERMES

CFO Gasunie

DIEDERIK SAMSOM

Europese Commissie

WERNER SCHOUTEN

Directeur Impact Economy Foundation

JEROEN SMIT

Journalist

TON GOEDMAKERS

CEO Vebego

SOLANGE ROUSCHOP

CSO ABN AMRO

WILLEMIJN VERLOOP

Founder Rubio Impact Ventures

HAJAR YAGKOUBI

Moderator & Gen Z Expert

MICHEL SCHOLTE

Director Impact Institute

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van de Nationale Conferentie Brede Welvaart, schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van de Nationale Conferentie Brede Welvaart, schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een inititatief van
Partners
NETWERK PARTNERS
Scroll to Top